Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
www.mecitozu.com
 Mecitözü Paylaşım Sitesi Forum | SİTEMİZ HAKKINDA | www.mecitozu.com
Mesaj icon Konu: F I K R A L A R Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   15 Sonraki >>
Yazar Mesaj
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 548

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Konu: F I K R A L A R
    Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2007 Saat 16:30
              Uçmasını Bilmiyorsun.
     Bir gün bir kartal ile bir eşek arkadaş olmuşlar. Gezmeyi çok sevdikleri için uzak yerler görmek üzere uçağa binmişler. Uçak, yarım saat, bir saat gittikten sonra ikisinin de canı sıkılmış. Kartalın aklına bir yaramazlık gelmiş ve hostes çağırma düğmesine basmış, hostes gelmiş: "Buyrun efendim, emriniz." demiş. Kartal, pis pis, gıcık gıcık  gülmüş ve "hiççç öylesine çağırdım." demiş. Bu durum iki kez daha tekrar etmiş. Hostes durumu pilota anlatmış. Pilotun canı sıkılmış ve "bir daha tekrar ederlerse uçaktan aşağıya at" demiş.
     Eşek olanı biteni izlediğinden, içinden bir de ben deneyeyim, demiş ve hostes çağırma tuşuna basmış. Hostes gelmiş, bakmış, aynı hareketleri görünce tuttuğu gibi her ikisini de uçaktan atmış. Uçmaya başlayan kartal,  yere doğru hızla düşen eşeğe "uçsana" diye bağırmış. Eşek: "Ben uçamam." demiş. Kartal: "Madem uçmasını bilmiyorsun ne diye gıcıklık yapıyorsun." demiş.
(Bir TV programından alınmıştır.)
IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2007 Saat 16:50

Tren  Bekliyorum.

Tren yolu kenarında, bahçe içerisinde, duplex evde oturan evin hanımı mobilya ustasına telefon eder.

“Alo, ben falanca adreste oturuyorum. Evim tren yolu kenarında olduğu için tam tren geçerken gardolabımdan gıcırtılar geliyor, rahatsız oluyoruz. Acaba tamir edebilir misiniz?” der.

Mobilya ustası: “Tamam hanımefendi, trenin geçeceği saatten önce gelir bakarım.” der.  Eve gider, hanımefendi  gardolabını gösterir. Usta: “ Tamam, ben içerisine girip oturayım,  trenin geçmesini bekleyeyim ve nereden ses geliyor ise gözlerimle göreyim.” der.  Oturur, treni beklemeye başlar.

Evin hanımının eşi, terli şekilde eve gelir. Gidip şu gömleğimi değiştireyim diye düşünür. Gardolabının kapağını açar, usta ile göz göze gelir.  Usta, adamın bir şey söylemesine fırsat bırakmadan  hemen söze başlar.

“Abi, valla – billa tren bekliyorum.”

IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2007 Saat 11:35
          Matematik ve Mizah 

Evin küçük oğlu dedesine sorar:

-                 Dedeciğim siz anneannemle hiç kavga etmiyorsunuz. Nasıl başarıyorsunuz bunu?

-                  

İhtiyar torununa evlendiği günü anlatmaya başlar:

-    Anneannen komşu köyün en güzel kızıydı, onu çok beğendiğim için babasından istedim ve kendisi de razı olunca köyünde düğünümüzü yaptık. Ertesi gün tek atlı bir arabaya eşyalarımızı yükleyerek benim köyüme doğru yola koyulduk. Yol bozuk olduğundan bir müddet sonra at tökezledi. Ben biiir diye bağırdım. At ikinci kez tökezlediğinde ikii diye bağırdım. Yolun bozuk olması nedeniyle, doğal olarak at üçüncü kez tökezleyince hemen arabadan aşağı atladım ve tabancamı çekip atı vurdum. Nenen ilk şaşkınlığı geçirip bağırıp çağırmaya başlayınca sakin bir şekilde fakat yüksek sesle biir   dedim. Ogün bugündür hiç kavga etmiyoruz.

IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2007 Saat 12:12

ÇIĞLIK

Yolcular uçağın yanında otobüsten inmişler..   Bavullarını gösteriyorlar.  Bir  bakmışlar  uçak  şirketinin  minibüsü  yanlarında  durmuş.  İçinden kaptan pilotla, yardımcı pilot inmişler...   Yolcular fena halde  şaşırmışlar..   Nasıl şaşırmasınlar ?   Kaptan  pilotun  elinde bir beyaz  baston.   Kolunda üç noktalı bant..   Yardımcı pilotun elinde bir

Köpek  tasması..  Tasmanın  ucunda bir köpek..   Sağa  sola çarparak öylece  ilerliyorlar uçağa..  Günlerden 1 Nisan değil  ama,  "şaka herhalde"  demiş  yolcular,  doluşmuşlar  uçağa..  Uçak pistte hızla  ilerlemeye  başlamış.
Yolcuların  gözleri  camda.   Uçak hızlanmış..   Yolcular endişelenmeye  başlamışlar..  Uçak daha hızlanmış. Pistin sonu hızla yaklaşmaya başlamış..   Uçak iyice  hızlanmış..   Bazı yolcular paniklemiş, dua etmeye başlamışlar.   Uçak son
hıza  ulaşmış.  Bu arada pistin sonuna da ulaşmış.  100 metre  sonra  betonun  bitip  çimlerin  Başladığını gören yolcular  dehşet  içinde çığlığı basmışlar..   Tam  o  anda  da kaptan pilot  levyeyi  sonuna  kadar  çekmiş...  Uçak tam  pist biterken  tekerleklerini yerden kesmiş, havalanmış. 
    Kaptan pilot arkasına yaslanmış derin bir nefes almış ve yardımcı  pilota  dönmüş:
    - Biliyor musun
?
  Bir gün çığlık atmakta gecikecekler ve hep birlikte  geberip  gideceğiz!..."

*** Dünyada nice kör yöneticiler var..  Çığlık atmaktan vazgeçmeyin.

IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2007 Saat 12:18
IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2007 Saat 12:28
     Evli erkeğin evrimi...  

6. hafta: Seni seviyorum
6. ay: Tabii ki, seni seviyorum
6. yil: Seni sevmesem çoktan çeker giderdim

6. hafta: Askim, ben geldim
6. ay: Selam!
6. yil: Annen ne yemek yapmis?

6. hafta: Zahmet etme, ben açarim
6. ay: Ben açayim mi kapiyi?
6. yil: Yahu su kapiya baksaniza!

6. hafta: Sevgilim, Ayse telefonda
6. ay: Seni ariyorlar
6. yil: Telefoooon!

6. hafta: Zor bir çocukluk geçirmissin
6. ay: Senin anan da cins ha
6. yil: Ulan tam da anana çekmissin

6. hafta: Bu yaz seni Venedik'e götürecegim
6. ay: Tatilde Ankara'ya gitsek ne olur?
6. yil: Niye, evin suyu mu çikti?

6. hafta: Bu yüzügü insallah seversin
6. ay: Resim çerçevesi aldim, her zaman lazim
6. yil: Su parayla kendine bir sey al

6. hafta: Hangi filmi görmek istersin?
6. ay: Evita'ya gidelim mi?
6. yil: Evita'yi gör, ben çok begendim

6. hafta: Üzülme sevgilim, leke yapmaz
6. ay: Dikkat etsene yahu!
6. yil: Amma da sakarsin be kadin!

6. hafta: Ben pek bu fikirde degilim
6. ay: Bu konuda yanlis düsünüyorsun
6. yil: Saçma sapan konusma, Alla'sen

6. hafta: Yaptigin yemeklere de bayiliyorum
6. ay: Bu aksam ne yiyoruz?
6. yil: Gene mi makarna!

6. hafta: Bir sey içer misin?
6. ay: Bir Martini içerim
6. yil: Gene buz koymayi unutmussun

6. hafta: Bu elbise sana çok yakismis
6. ay: Bir elbise daha mi aldin?
6. yil: Kaç para verdin buna?

6. hafta: Özür dileyecek bir sey yapmadin ki
6. ay: Biraz dikkat etsene be kizim
6. yil: Hay senin eline...
IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2007 Saat 12:31
              TARİHTE LAFI CUK OTURTANLAR... 

Bir filozofa sormuşlar: 
- "Şansa inanır mısınız?" Filozof: 
- "Evet, yoksa sevmediğim insanların başarılarını neyle açıklayabilirdim."
>>-------------------------------------------------------------------
Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın şöyle seslenir: 
- "Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım." 
Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: 
- "Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim."
Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi 
Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrates, gayet sakin: 
"Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum" demiş.
Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş. Bernard Shaw, bir oyununun ilk gecesine, Churchill' i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş: 
- "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa." Churchill, hemen cevap göndermiş: 
- "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim. İkinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece de oynarsa."
Bir gün Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi: 
- "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş: 
- "Ben seni kaybettiğin para için değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum."
Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden 
biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa: 
- "Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der. 
Diyojen, 
kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir: 
- "Ben çekilirim."
Meşhur bir filozofa: 
- "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: 
- "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş.
>-------------------------------------------------------------------
Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarından biri: 
- "Efendim" demiş, "Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?" 
Galile: - "Doğru" demiş, "Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?"
Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif' i küçük düşürmek ister: 
- "Affedersiniz, siz veteriner misiniz?" Mehmet Akif hiç istifini bozmadan şöyle yanıtlamış: 
- "Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?"
>>Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona: 
- "Sen sır saklamayı bilir misin?" diye sormuş. Vezir: 
- "Evet hünkarım, bilirim" dediğinde, Yavuz cevabi 
yapıştırmış: 
- "İyi, ben de bilirim
IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2007 Saat 11:01

ASKER  TEMEL

Acemi birliğinde iki aylık yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş:

-- Savaşta siperdesin, sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın? Temel heyecanla cevap vermiş:

-- Hemen silahımı doğrultur üzerlerine ateş açarım komutanım. 

Komutan tekrar sormuş: 

-- Peki, düşman karşıdan geliyorsa?

-- Karşıya ateş açarım, komutanım.

-- Arkadan geliyorsa?  deyince  komutan,  Temel dayanamamış:

-- Komutanım, bu ordunun benden başka askeri yok midur?

IP
derya
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 336

Alıntı derya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Haziran-2007 Saat 18:07
LOLThumbs%20UpClapTongue
KIRILMIŞ KUŞLAR UÇABİLİRMİ SÖYLE NE KALDI BU AŞKTAN GERİYE SÖYLE YAPTIKLARININ NE KADARI SIGIYOR SEVGİYE UNUT BENİ UNUTTUGUM GİBİ SENİ UNUT Kİ ALDATMA BENDEN SONRAKİNİ
IP
nbayramci
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı nbayramci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2007 Saat 12:25

TÜRK'LERDEN GUİNESSLİK ÖLÜMLER

1.  Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısındaki taşı çıkarmak için ayağını silkeleyen kişiyi elektrik çarptığını sanan bir başkasının akımdan kurtarmak amacıyla kafasına kürekle vurup öldürmesi.(Rize- Tunca köyü)

2.  Midesine sinek kaçan bir kişinin sineği öldürmek için odaya sıkar gibi ağzına sheltox isimli ilacı sıkması ve sinekten beter ölümü.(İstanbul-Sultanbeyli)

3.  Karabük demir-çelik fabrikasında 600 tonluk pres makinasının arasından emekleyerek geçen işçinin 2450 santigratlık sanayi fırınından sigarasını yakmaya çalışırken tutuşarak kül olması.(Karabük)

4.  TEM'de seyreden araçtaki 5 kişinin radyoda oynak şarkı çalınca aracı sağa çekerek otoyolda göbek atmaya başlaması ve 3'ününde ayrı ayrı araçların çarpması sonucu ölümü.(Adapazarı-Hendek)

5.  Bir lunaparkta kafadar iki gece bekçisinin uçan sandalyeyi çalıştırıp binmeleri ve durduracak kimse olmayınca inemeyip sabaha kadar kusarak ölmeleri.(Göztepe)

6.  Tıraş olurken berberin rahatlatır diye boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu küt diye boynu kırılan müşterinin koltukta rahmetlik oluşu.(Erzurum)

7.  Bir vatandaşın yatağındaki tahtakurusunu öldürmek için yaptığı ilaçlamadan sonra uykuya dalınca tahtakurularıyla birlikte zehirlenip hayata gözlerini yumuşu.(Bodrum-Yalıkavak)

IP
Sayfa   15 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05a